torsdag 26. desember 2019

Retrouvaille

Retrouvaille er et fransk ord som betyr gjenforening, eller det å møtes igjen. Det er retrouvaille vi holder på med om dagen. Her er et knippe gjensyn i Kamerun:

Marie Claire er venninne fra den første tiden vår i Nagoundere. Vi møtte henne i Yaounde der hun bor sammen med mannen sin Frouisou Samuel. Marie Claire er sjefsbibliotekar ved Det medisinske fakultet. Samuel er generalsekretær ved Det teologiske fakultet.

Våre gutter Sigurd og Magnus satt på ryggen til Marthe da de var små. Hver morgen hentet Marthe dem, tok dem med hjem til seg i bydelen der hun bodde. Der lekte de med barna i storfamilien hennes og spiste couscous før de kom hjem til oss i ett-tiden og spiste norsk middag. Huset vi bodde i fra -85 til -94 sees i bakgrunnen.

Balkissa bor i en saare (et gårdrom med mange hus) sammen med mange andre. Mannen hennes har til sammen tre koner og 22 barn og et stort antall barnebarn. Balkissa har født 12 barn. Else gikk regelmessig hit for å lære å snakke fulani.

Jeannette er sykepleier og en god venninne. Else overrasket henne på jobb på sykehuset.

Jeanne er også en venninne. Hun er ordinert prest, men jobber som religionslærer på den videregående skolen College Protestant, i tillegg til at hun har administrative oppgaver der.

Emilienne har jobbet som kokk hos mange norske familier (men ikke for oss). Vår kokk fra den gangen døde for to år siden.

Djagoné lekte med våre barn. Han er nå en av vaktmennene på det som en gang var Afrikas største misjonsstasjon og som nå er en stor eiendom som den Evangelisk-Lutherske kirken i Kamerun eier. 

Hadisatou (ved siden av Else) bor i en saare ved Lillemarkedet. Her gikk Else regelmessig på besøk. Barna på bildet er noen av hennes barnebarn. 

Vi har spist middag hos Jeanette og Solomon. De har begge vært i Norge. Middag hadde vi også hos Adolphe og Grace. Adolphe sitter i styret for samarbeidsorganisasjonen som driver misjonsarbeidet i Mali. Så har vi besøkt Jonas kokk og kona i quartier Burkina, Etienne og Jeanne på Dang, og naturligvis Balkissa og familien. 
Det er blitt mange gode møter med gamle venner!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar