onsdag 19. august 2009

Bamako


Bamako kalles verdens største landsby. Byen har lite storby-preg, - her er to høyhus og et tredje under konstruksjon, ellers er det typisk afrikanske bydeler med enkle butikker og boder langs veiene. Et par steder er det "finere" butikker, hvor alle slags europeiske varer er å få kjøpt.

Men det man først og fremst blir møtt av i Bamako, er trafikk! Det er tett med biler, - ikke alle i god teknisk stand, og enda flere motorsykler. Byen strekker seg over et svært stort område på begge sider av Niger-elven, og de to delene av byen bindes sammen av to broer som alltid er overbelastet.

Den lokale organisasjonen, som er en samarbeidsorganisasjon mellom NMS, Frikirken og tre kirkesamfunn i Nigeria og Benin, har 2 misjonærektepar i Bamako for tiden, ekteparet Anne-Lise og Torstein Baltzersen og Daniel Dama og Ester Hodi. De sistnevne var nylig i Norge med konsertturneen Stemmer fra Sahara. I tillegg vil "ettåringen" Knut delta i arbeidet i Bamako dette året.

Misjonærene i Bamako driver kristent arbeid på språket fulani i Bamako. Mange av fulaniene som misjonærene har kontakt med, er studenter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar