fredag 21. august 2009

Det er ikke noe problem


Sjåføren som er ansatt i vår lokale organisasjon her i Sévaré har et standarduttrykk: Il n’y a pas de problème. Han snakker fransk med oss, men uttrykket har sin parallell på fulani: Baasi fuu walaa (eller noe i den retning). Det nærmeste vi kommer et tilsvarende uttrykk på norsk, må vel være ”no problem”.

Nå har sjåføren som ordner det meste, nettopp byttet ut kjøleskapet her på gjestehuset. Tidligere i dag vasket han og gjorde i stand bilen vår, en Toyota Hilux som kun har gått 5000 km. Sølvgrå og lekker.

”Ikke noe problem” er for så vidt meldingen fra oss også. Hvis vi da sier at 33 grader og fuktig luft er til å leve med, for det er det jo. Men vi svetter ….

Vi blir boende på gjestehuset til i morgen. Det blir dermed to netter her. Vi har sett huset vårt i dag og snakket med en potensiell kokk som madammen skal teste ut med full nedvask av huset i morgen. For selv om det ble sagt at huset skulle være rent, så var det jo ikke vasket i skuffer og skap etc.

Ellers har vi brukt vår første dag i Sévaré til å snakke med våre to språklærere. Misjonær Frode Brügger Sætre har gitt oss litt informasjon om opplegget. Baasi fuu walaa ….. Og så har vi møtt Belco på kontoret. Det er hun som er sjefen når direktøren er borte, og hun er også av typen ordne og fikse, alt fra å finne skredder til å ordne mobiltelefoner til oss.

Sévaré by er ikke veldig stor. Det handler om et veikryss med veier fra nord, sør, øst og vest som møtes. Veikrysset er som origo i et koordinatsystem, og byen med bolighus, NGO-kontorer og små butikker ligger i de fire kvadratene rundt origo. Alle veier utenom de fire hovedveiene er av leire. Og nå som det regner mye, - i natt var det full pakke med lyn og torden, blir det liggende store dammer over alt. Terrenget er nemlig helt flatt, og regnet har ikke noe sted å renne bort.

Så får vi ta med en liten viktig opplysning til slutt: Vi har nå fått to mobiltelefoner, men ikke med de numrene som vi var forespeilet. Dere som har fått numrene, får en mail med de nye og korrekte numrene. Håper dette ikke skaper for store problemer ……

1 kommentar:

  1. Morsomt at dere er så flinke til å blogge! Fint å følge med:)

    SvarSlett