onsdag 8. oktober 2014

Nye misjonærer

Vi har fått to nye kolleger. Det er Femi og Temi fra Nigeria. Femi (mannen i familien) er dyrlege og pastor, mens Temi (fruen) er fysikklærer og pastor.

Denne uken har de innføringskurs i Sevare. Der er mye som skal læres, og mange mennesker å bli presentert for. Samuel og jeg har tatt dem med rundt i byen her, og vi har besøkt prestene i de andre kirkene (som bruker fransk og bambara som språk, mens vi bruker fulani). I dag og i dagene framover skal det mest handle om arbeidet vårt og litt mer fakta om Mali og forholdene her.

Fram til neste sommer skal Femi og Temi bo i Sevare og bruke tiden på å lære fulani.

Sist søndag hadde jeg et ærend i landsbyen Konza, og ta tok jeg med Femi og Temi. Det ble et vellykket besøk siden vi hadde med oss i bilen to som er fra Konza og som tok oss med rundt så vi fikk hilse på deres familier.

Landsbysjefen måtte vi også hilse på, naturligvis. Og tro det eller ei. En av konene (han har flere, ja ...) til landsbysjefen er av samme folkegruppe som Femi og Temi, og kommer fra en landsby ikke langt fra deres landsby i Nigeria!

Nå var ikke denne kona til stede i Konza nå, men likevel. Hvem skulle trodd at landsbysjefen i Konza var gift med en av Femi og Temis "heimbygdinger"!

Femi (til venstre) og Temi.

En "galle" (et hjem, altså gårdsplass og hus) i Konza.

Femi (til høyre) ble forstått når han brukte det lille han kunne av adamaoua-fulani i Konza. Denne dialekten, som brukes av fulaniene i Nord-Nigeria og i Nord-Kamerun, er omtrent så forskjellig fra maasina-fulani (det som snakkes i vårt område i Mali) som norsk og svensk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar