torsdag 16. oktober 2014

Uventet effekt

For et par uker siden ga vi noen sekker hirse til de to menighetene våre. En av sekkene som ble gitt, førte til at et barn ble døpt og en skilsmisse avlyst!

Les om matutdelingen i en annen artikkel: Undervisning om diakoni

I en av menighetene våre hendte det noe leit for en tid siden. Mannen i en av familiene sendte sin gravide kone på dør. Han ville ikke ha noe mer med henne å gjøre, selv om hun var gravid med hans barn. Kvinnen kunne da ikke gjøre annet enn å reise hjem til sine foreldre. Der fødte hun en gutt.

Hendelsen gikk naturligvis ikke upåaktet hen i menigheten. Både misjonærer og ledere fra den andre menigheten har forsøkt å bidra til å løse opp i floken. Jeg kjenner ikke detaljene i hva som har skjedd, men dette vet jeg:

Mannen som jaget kona, fikk en sekk hirse da menigheten foretok matutdelingen. Denne sekken tok han med til sin svigerfamilie og ba om unnskyldning. Han hadde gjort kona urett, og betalte med hirse for uleiligheten som svigerfamilien hadde hatt med å få en mor og en baby i kosten.

Og ikke nok med at det ble familiegjenforening, det ble barnedåp også, med svigerfamilien til stede. De er ikke kristne.

Er det ikke utrolig hva en sekk hirse kan utrette? (Vel, det kan tenkes at det handler om mer enn hirse her .......)

Utrolig hva en sekk hirse kan utrette!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar