mandag 1. oktober 2012

Okkupert område

Vi får triste nyheter fra Douentza. Den okkupant-gruppen som kontrollerer byen med ca 200 soldater, har brutt seg inn i og tatt i bruk flere av husene som tilhører vår lokale organisasjon.

På vei ut av byen nordover har vi et hus som ble bygd for to år siden. Der er soldater fra okkupant-hæren innlosjert nå.

På den store tomta som ligger ved innkjøringen til byen sørfra, ligger det 2 bolighus, ett gjestehus og de to bygningene til den norske skolen. Okkupantene har tatt alle husene. Gårdsplassen har de brukt til å arrangere møter. Skolebygningen bruker de som arrest. Akkurat nå sitter det 6 personer der som er tatt for å ha nytt alkohol.


Norsk skole i 2011 - fengsel i dag.
Vår direktør har gjort en formell henvendelse til maliske myndigheter via paraplyorganisasjonen for protestantiske kirkesamfunn. I dette brevet gjør direktør Moise Ngayap det klart at okkupantene har tilranet seg disse eiendommene på ulovlig vis.


Når det gjelder situasjonen for øvrig, får vi høre at presset på at befolkningen skal følge okkupantenes nye lover, er blitt større. Folk som røyker eller drikker alkohol, blir arrestert. Damer har fått tildelt ca 60 kr for at de skal kunne kjøpe seg stoff til å dekke seg til. Nå begynner kontrollen med at kvinnene faktisk bærer slike klær.

Dette er en alvorlig situasjon. Mer trenger vi vel ikke si, jfr vår bloggartikkel "Mali akkurat nå" 23.08.2012.

2 kommentarer:

  1. Ole Andreas Husøy2. oktober 2012 kl. 22:09

    Trist å høre at bygningene i Douentza er tatt av okkupantene. Tenker tilbake på de fine dagene jeg hadde bla. på gjestehuset i Douentza i november i fjor, og på en formiddag jeg satt og slappet av i skyggen på terrassen etter et døgn ute i bushen. Da var det en fredelig plett på jord. Nå er det okkupert område. En ting er bygningene, men verre med menneskene som opplever dette. Får be om at det går bra med de kristne i området, som sikkert opplever en vanskelig situasjon.

    SvarSlett
  2. Nå ble jeg skikkelig lei meg! Alt kom så nært når bildet av skolen lyser mot meg og du skriver at den nå brukes som fengsel! De triste følelsene kan vi kjenne på, hvor brutalt er det ikke å måtte bo i Douentza og resten av det okkuperte området? Har lest meg opp i dag, både via bloggen deres og Mali News. Mye nedslående lesning, men også positive ting som ny vei til flyplassen i Sevaré og byggingen av Fatomasenteret! Tar kontakt ang senteret over helga!

    SvarSlett