mandag 1. oktober 2012

Tilbake i Mali

Fredag 28. oktober kl.18.30 landet vi på malisk jord igjen etter nøyaktig seks måneder i Norge. Vi ble behørig tatt i mot av kollegaer, først på flyplassen og så på misjonens gjestehus hvor vi er innlosjert. Det var tydelig å merke at vi hadde vært savnet og at vi var velkomne tilbake.

Livet er tilsynelatende som før her i Mali. Beveger vi oss i trafikken, er det akkurat like mange biler og motorsykler som tidligere. Små og store butikker er åpne med samme matvareutvalg som tidligere. På de små markedsbordene langs etter veiene bugner det av frukt og grønnsaker. Det er kanskje litt flere politi å se i gatene og litt færre vestlige å se, men ellers ingen store forskjeller når det gjelder dagliglivet her i hovedstaden. Og mandag er det oppstart på skoleåret for grunnskolen igjen.

Men folk vi snakker med, er opptatt av krisen landet er inne i. Mange har et håp om at det snart er over både når det gjelder matvarekrisen og konflikten i nordområdet. Matvarekrisen er det realistisk å tro og håpe på vil rette seg da det meldes om en god regntid hittil. Men når det gjelder okkupasjonen i nord, synes vi det er vanskelig å være optimistisk. Folk flest har imidlertid store forhåpninger til at det vil skje noe positivt nå etter statsministerens amerikareise hvor han talte på et møte i FN der Mali var tema.

1 kommentar:

  1. Ønsker dere lykke til og ber om Guds velsignelse og beskyttelse!
    Eva T.

    SvarSlett